Panetone
50 min
12 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Panetone

Marzy Ci się szybka podróż do Włoch? Jeśli chcesz skosztować puszystego włoskiego ciasta, nie musisz kupować biletu lotniczego ani gotowego wypieku w sklepie. Ten przepis to bardzo prosty sposób na udane ciasto, które przygotujesz w swojej kuchni. Domowe panettone to aromatyczna, wyrośnięta babka pełna bakalii i wyśmienitej czekolady. To co, zaczynamy?

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 16

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Pachnące skórką pomarańczy i czekoladą panettone jest już gotowe. Jak widzisz, z tego przepisu może się udać coś pysznego! A teraz… Smacznego.

 

Jak ułatwić sobie pieczenie panettone?

Koniecznie poznaj sprawdzony sposób, który ułatwi Ci pieczenie smakowitego panettone.

 

Domowa forma na panettone

Jeśli nie posiadasz specjalnej formy do panettone, nic nie szkodzi. Wybierz wysoki rondel lub połącz ze sobą dwie tortownice. Posmaruj masłem papier, by ten lepiej trzymał się domowej formy i gotowe.

 

Więcej pyszności dla fanów bakalii

Brioszki czekoladowe z bakaliami to świetna propozycja dla smakoszy, którzy kochają bakalie. Przygotuj puszyste panettone, a potem sprawdź pomysł na brioszki czekoladowe z bakaliami.

Komentarze