Mazurek wielkanocny – tradycyjny przepis w nowoczesnym wydaniu
7
2 godz.
8 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Mazurek wielkanocny – tradycyjny przepis w nowoczesnym wydaniu

Mazurek wielkanocny to ciasto, którego nie może zabraknąć na żadnym stole. Wypróbuj nasz przepis, który łączy tradycję z odrobiną nowoczesności i zaskocz swoich bliskich tym klasycznym deserem w niecodziennym wydaniu!

Produkty użyte w tym przepisie (2) Kup online

Lista składników 13

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Porada Szefa Kuchni:

By ozdobić mazurka wielkanocnego czekoladą możesz wykorzystać rękaw cukierniczy lub nawet zrobić go samodzielnie, z papieru do pieczenia. To proste.

Jeśli nie masz blanszowanych migdałów – zalej migdały wrzątkiem i poczekaj. Po kilkunastu minutach bez problemu zdejmiesz z nich skórkę.

Komentarze