Jak zrobić krem z białej czekolady – idealny do owoców?
Masz ochotę na smaczny deser z sezonowych owoców? Wcale nie musisz jeść ich sauté. Postaw na urozmaicenie, przyrządzając krem z białej czekolady. Delikatny, puszysty, lekki i umiarkowanie słodki, stanowi doskonały dodatek, dzięki któremu owoce będą smakować jeszcze lepiej. Poznaj kilka wskazówek, które pomogą przygotować czekoladowy krem.
Krem z białej czekolady wcale nie musi być stanowić masy do tortu lub ciasta. Świetnie sprawdza się w roli dodatku do wielu innych produktów, np. lodów czy właśnie owoców. Sprawia, że pozornie zwykły deser zmienia swoje oblicze. Staje się jeszcze pyszniejszy – do tego stopnia, że natychmiast znika z talerzyków. Jego zaletą jest również to, że pasuje do różnych owoców: począwszy od truskawek i malin, poprzez jagody i morele, skończywszy na bananach. Jeżeli więc nie masz pomysłu na szybki podwieczorek, owoce z dodatkiem kremu z białej czekolady, idealnie sprawdzi się w tej roli.