Sposób na puszysty omlet
Perfekcyjny omlet? Puszysty, delikatny, a jednocześnie wilgotny w środku. Lekki niczym chmurka, rozpływający się w ustach z każdym niemal kęsem. Brzmi jak nieosiągalny ideał? Nie musi! Odkrywamy przed Tobą sekret doskonałego omleta, który tkwi w umiejętnie przygotowanej masie omletowej i odpowiednim smażeniu.
Klasyczny omlet francuski, włoska fritatta, hiszpańska tortilla a może japońskie tamagoyaki? Choć historia smażonych placków z ubitych jajek sięga starożytności, do dziś przygotowanie idealnie puszystego omleta wciąż stanowi lada wyzwanie nawet dla wprawionych kucharzy. Jak zrobić omlet doskonały? Dzięki naszym poradom łatwo i szybko przygotujesz taki, który podbije serca – a przede wszystkim żołądki – nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Omlet czekoladowy z płatkami owsianymi i pomarańczą: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/omlet-czekoladowy-z-platkami-owsianymi-i-pomarancza/