Jak przygotować pyszne ciasto czekoladowe w wersji wegańskiej?
Jesteś weganinem? A może ktoś z Twoich znajomych nie je produktów pochodzenia zwierzęcego i chcesz go ugościć pysznym deserem? Nic prostszego! Przyrządź pyszne wegańskie ciasto czekoladowe. Wbrew pozorom, to łatwe zadanie, z którym poradzisz sobie bez trudu, nawet jeśli to Twoja pierwsza przygoda z kuchnią bez produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie ciasto czekoladowe to takie, które powstaje bez jajek, masła, śmietany, krowiego mleka czy serka mascarpone w nadzieniu. Ale czy to oznacza, że nie może być równie smaczne? Wręcz przeciwnie! Wystarczy, że sięgniesz po kilka prostych tricków, dzięki którym stworzysz deser, który będzie wilgotny, zyska intensywny, czekoladowy aromat i teksturę, w której można się zakochać.
Taki deser spodoba się nie tylko niejedzącym mięsa i nabiału przyjaciołom, ale każdemu, kto ma ochotę na pyszny, słodki dodatek do kawy i nie tylko. Co ważne, wegańskie ciasto czekoladowe powstanie w krótkim czasie. Poradzisz sobie z jego stworzeniem nawet jeśli goście zapowiedzieli się z niewielkim wyprzedzeniem.
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Ciasto czekoladowe bez jajek – z malinami, jeżynami i galaretką: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-bez-jajek-z-malinami-jezynami-i-galaretka/