Jak upiec tartę czekoladową z kremem i bananami?
Tarta cytrynowa podawana jest w Anglii najczęściej z okazji świąt Bożego Narodzenia. Kruche i aromatyczne ciasto warto jednak połączyć z popularnym afrodyzjakiem – czekoladą – oraz egzotycznym bananem. W ten sposób stworzysz deser, który być może i w Twoim domu stanie się tradycyjnym wypiekiem.
Tarta to klasyka kuchni francuskiej. Wypiek świetnie smakuje jako słodkie ciasto lub wytrawna wariacja. Jedną z form tarty jest quiche, którego nadzienie zalane jest jajeczną masą. Bazę wypieku może stanowić francuskie, jak i drożdżowe ciasto.
Kruche ciasto możesz zrobić na święta lub z okazji przyjęcia urodzinowego. Pamiętaj, by przygotowując je, zachować odpowiednie proporcje składników. Banany są słodkie, dlatego warto dodać do kremu odrobinę soku z limonki lub cytryny. Deser nie powinien bowiem być zbyt ciężki. Mamy nadzieję, że przygotowana przez Ciebie tarta zasmakuje również Twoim bliskim!
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Tartę czekoladową z kremem karmelowym i malinami: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/tarta-czekoladowa-z-kremem-karmelowym-i-malinami/