Powyższy przepis to dowód na to, że ciasto czekoladowe bez jajek zawsze się udaje. Nie traci przy tym swoich walorów smakowych – jest wyśmienite od pierwszego do ostatniego kęsa. Dlatego szybko znika z talerzyków. Swoją zasługę mają w tym owoce oraz delikatna galaretka, która przełamuje intensywny smak prawdziwego kakao. Opcjonalnie kakao możesz zastąpić czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej z dodatkiem odrobiny kremówki, masła lub nawet mleka.
Sprawdź również przepis na:
muffinki czekoladowe
czekoladowe brownie
Ciasto czekoladowe bez jajek z owocami to świetna propozycja na deser bez większego wysiłku. Poradzisz sobie z jego przyrządzeniem bez posiadania zdolności kulinarnych. Nie musisz miksować, ucierać czy ubijać. Wystarczy połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie je wymieszać choćby łyżką – zajmuje to dosłownie kilka minut. Jego zaletą jest nie tylko prostota przygotowania, ale i łatwa dostępność składników. Nie ma tutaj wyszukanych produktów – większość z nich na pewno masz w kuchni, a jeśli nie, to nie będziesz mieć problemu z ich zakupem nawet w osiedlowym sklepiku.
Ciasto w wersji bez jajek jest doskonałym rozwiązaniem wówczas, gdy z różnych względów unikamy ich spożywania. Nie musisz się przy tym obawiać, że ciasto nie wyjdzie – to sprawdzony przepis, który wychodzi każdemu.
Przekonaj się, jak smaczne może być ciasto czekoladowe bez jajek. Skorzystaj z tego przepisu przy najbliższej nadarzającej się okazji. Z pewnością zachwyci Ciebie, wszystkich domowników i zaproszonych gości. Tylko kilka kroków dzieli Cię od pysznego wypieku, który urzeka czekoladowym smakiem podkreślonym malinami i jeżynami.
Życzymy smacznego!
Komentarze