Idealny krem czekoladowy do tortu
Ganache, czyli francuski krem z czekolady i śmietany, to klasyczny sposób na dekorację tortu. Do jego wykonania potrzebna jest tylko dobrej jakości czekolada, tłusta śmietanka i voila… można ozdabiać wypiek, który królował będzie na rodzinnych imprezach okolicznościowych!
Tort urodzinowy, weselny czy z okazji rocznicy to wypiek, który doskonale uświetni wyjątkowe chwile. By podkreślić smak i wygląd tortu, warto zadbać o jego odpowiednią dekorację. Szczególnie sprawdzi się ta przygotowana z ulubionej czekolady. Jak zrobić krem czekoladowy, który zachwyci smakiem i gładką konsystencją?
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Krem czekoladowy do tortu z bitej śmietany – najprostszy przepis: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/krem-czekoladowy-do-tortu-z-bitej-smietany-najprostszy-przepis/