Po wyjęciu brownie z dyni z piekarnika, pozostaw je do ostudzenia. Kiedy ciasto wystygnie, jest gotowe do podania. Użycie doskonałej jakości czekolady w połączeniu z dynią i niewielką ilością mąki zapewni mu idealnie puszystą konsystencję. Deser nie wymaga więc dodatków, ale jeśli masz ochotę, możesz posypać ciasto cukrem pudrem bądź zalać polewą czekoladową.
Jak przechowywać brownie z dynią?
Brownie z dynią, podobnie jak wiele czekoladowych ciast, nie wymaga trzymania w lodówce, chyba że miałoby to potrwać kilka dni. Jednak praktyka pokazuje, że ten przepyszny deser bardzo szybko znika z blaszki, dlatego jeśli chcesz mieć ciasto na „zapas” – niezbędne będzie przygotowanie większej ilości tego wypieku!
Jeśli interesują Cię inne przepisy, możesz wypróbować tradycyjne muffiny czekoladowe lub blok czekoladowy. Desery te są nie tylko pyszne, ale również bardzo proste w przygotowaniu, dzięki czemu sprawdzą się jako szybka przekąska w domu czy pracy. Sprawdź już teraz!
Komentarze