Brownie z dynią
3
1 godz. 30 min
12 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Brownie z dynią

Ciasta na bazie przepysznej czekolady i warzyw skradły serca Polaków. Jeśli nie masz pomysłu na deserowy wypiek, koniecznie wypróbuj brownie z dynią. To puszyste czekoladowe ciasto nadaje się na wiele okazji – codzienny deser, przekąskę do pracy lub poczęstunek dla gości, którzy z pewnością nie wyczują, co stanowi podstawę tego przepisu na brownie!

Lista składników 10

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Po wyjęciu brownie z dyni z piekarnika, pozostaw je do ostudzenia. Kiedy ciasto wystygnie, jest gotowe do podania. Użycie doskonałej jakości czekolady w połączeniu z dynią i niewielką ilością mąki zapewni mu idealnie puszystą konsystencję. Deser nie wymaga więc dodatków, ale jeśli masz ochotę, możesz posypać ciasto cukrem pudrem bądź zalać polewą czekoladową.

Jak przechowywać brownie z dynią?

Brownie z dynią, podobnie jak wiele czekoladowych ciast, nie wymaga trzymania w lodówce, chyba że miałoby to potrwać kilka dni. Jednak praktyka pokazuje, że ten przepyszny deser bardzo szybko znika z blaszki, dlatego jeśli chcesz mieć ciasto na „zapas” –  niezbędne będzie przygotowanie większej ilości tego wypieku!

 

Jeśli interesują Cię inne przepisy, możesz wypróbować tradycyjne muffiny czekoladowe lub blok czekoladowy. Desery te są nie tylko pyszne, ale również bardzo proste w przygotowaniu, dzięki czemu sprawdzą się jako szybka przekąska w domu czy pracy. Sprawdź już teraz!

Komentarze