Brownie bananowo-czekoladowe stanie się prawdziwym hitem rodzinnych spotkań lub przyjęć towarzyskich. Jego głęboki i intensywny smak, w połączeniu z gęstą i mokrą teksturą, przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.
Jeśli chcesz dodatkowo „podkręcić” smak brownie bananowo-czekoladowego, możesz np.:
- dodać do ciasta kilku gatunków orzechów – np. laskowych połączonych z pekan lub włoskimi,
- ozdobić polewę czekoladową posiekanymi orzechami i wiórkami kokosowymi,
- dodać do masy również posiekaną czekoladę – tak, aby brownie nabrało jeszcze bardziej czekoladowego aromatu.
Jak sprawić, że brownie faktycznie będzie premium? Serwować je w pucharkach, z dodatkiem bitej śmietany, dzięki czemu będzie się prezentowało spektakularnie. Tak przygotowany deser możesz zaserwować również z innymi dodatkami – świetnie sprawdzi się w tej roli np. sorbet lodowy, np. bananowy lub mango. Fani klasyki mogą zaś postawić na dobrej jakości lody śmietankowe. W sezonie letnim możesz dodatkowo udekorować ciasto truskawkami lub wiśniami, co jeszcze bardziej podkręci jego smak i ozdobić listkiem mięty.
Bananowo-czekoladowe brownie to pyszny i prosty w przygotowaniu deser, który równie dobrze sprawdzi się na co dzień, jak i podczas ważnych okazji. Idealne połączenie smaków i dobrej jakości składniki sprawią, że nawet osoby, które do tej pory podchodziły z rezerwą do tego „czekoladowego zakalca” nie będą mogły odmówić mu uroku.
Komentarze