Przepis na tort czekoladowy z mascarpone, truskawkami i białą czekoladą
0
1 godz.
1 porcja
Średnie
Ciasta i desery

Przepis na tort czekoladowy z mascarpone, truskawkami i białą czekoladą

Lekki, kremowy i mocno czekoladowy z delikatnymi akcentami truskawek – taki właśnie jest jeden z najlepszych tortów letnich. Stanowi doskonałą alternatywę dla ciężkich maślanych wypieków. Poznaj więc przepis od doświadczonych cukierników, dzięki któremu upieczesz tort urzekający swoim smakiem.

Produkty użyte w tym przepisie (2) Kup online

Lista składników 10

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Tort czekoladowy z mascarpone, truskawkami i białą czekoladą zachwyca smakiem. Wyrazistość kakaowego biszkoptu zostaje przełamany delikatną kwaskowatością truskawek oraz słodyczą białej czekolady. Wszystkie smaki doskonale ze sobą harmonizują, gwarantując podniebieniu niebywałą przyjemność. Idealna kompozycja sprawia, że nawet duży kawałek tortu natychmiast znika z talerzyka.

Powyższy przepis na tort możesz wykorzystać na dowolną okazję. Świetnie sprawdzi się w porze letniej – gdy panuje sezon na truskawki. W okresie jesienno-zimowym przywoła natomiast wspomnienie lata.

Jeśli zdecydujesz się przygotować tort czekoladowy z mascarpone, truskawkami i białą czekoladą, jedno jest pewne – zauroczy wszystkich gości zarówno walorami wizualnymi, jak i smakowymi.

Komentarze