Przepis na chałkę oblaną białą czekoladą
0
1 godz.
1 porcja
Łatwe
Ciasta i desery

Przepis na chałkę oblaną białą czekoladą

Poznaj sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe, dzięki któremu przygotujesz aromatyczną i puszystą chałkę znikającą z talerzy tak szybko, jak się pojawiła. Prosta w przygotowaniu, nie wymaga żadnego doświadczenia cukierniczego.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 10

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Chałka drożdżowa oblana białą czekoladą to wypiek, który przypadnie do gustu każdemu. Odrobiny słodyczy dodaje właśnie polewa, która – po zastygnięciu – staje się delikatnie chrupiącą skorupką. Wypiek możesz podawać bez żadnych dodatków lub posmarować ulubionym dżemem. Dla osób lubiących bardzo słodkie smaki ciekawym doświadczeniem może okazać się chałka posmarowana kremem czekoladowym.

Domowa chałka – świeża, miękka i jeszcze ciepła stanowi idealną propozycję na drugie śniadanie. Gdy zaś oblejesz ją polewą z białej czekolady, stanie się doskonałą przekąską na deser, której nie odmówią nawet największe niejadki.

Komentarze