Przepis na biszkopt czekoladowy - idealny jako podstawa tortu
2
40 min
12 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Przepis na biszkopt czekoladowy - idealny jako podstawa tortu

Podstawą większości tortów jest biszkopt, dlatego warto wiedzieć, jak go upiec. Chcemy się z Tobą podzielić przepisem na wilgotny biszkopt czekoladowy, który będzie idealną podstawą każdego upieczonego przez Ciebie tortu.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 6

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Momentem kulminacyjnym imprezy urodzinowej, firmowej czy imieninowej jest moment „wprowadzenia” tortu.  Wszyscy zwykle odwracają swój wzrok w kierunku ciasta. Jak często zdarza się wypowiedzieć gościom pochlebny komentarz, gdy ktoś zobaczył, że wnoszony na salę tort jest właśnie czekoladowy? Bardzo często! Ten smak sprawia, że każdy z pożądaniem patrzy na ciasto i chce je zjeść – jeszcze przed jego pokrojeniem. Jednak, aby nie zawieść biesiadników, oprócz zadbania o walory estetyczne ciasta, należy zatroszczyć się przede wszystkim o jego walory smakowe. Z naszym przepisem nie będzie to trudne!

Komentarze