Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy mikserem na puszystą masę. Sypkie składniki jak mąka, kakao, proszek do pieczenia i sodę wymieszać i przesiać przez sito.
Do puszystej masy dodajemy stopniowo sypkie składniki z rozpuszczonym masłem i mlekiem. Całość mieszamy na jednolitą masę
Dodajemy drobno posiekaną czekoladę E.Wedel i pokrojone w kostkę wybrane cukierki z Mieszanki Wedlowskiej (nie używamy cukierków galaretek).
Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek wyłożonych papilotkami. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180oC przez 25 – 30 minut.
Po wystygnięciu można je udekorować czekoladą E.Wedel i pokrojonymi cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: