Pyszne pancakes czekoladowe czarują smakiem i dużą ilością czekolady. Jeśli potrzebujesz więcej pomysłów na ten posiłek lub deser, wypróbuj kilka inspiracji, a pancakes czekoladowe staną się jednym z Twoich ulubionych przepisów.
Smaczne placki z masłem i nie tylko
Sos czekoladowy i owoce to nie jedyne składniki, które mogą koronować Twoje pancakes czekoladowe. Czym jeszcze możesz je udekorować? Propozycji jest kilka, na przykład:
- polej je syropem klonowym;
- zwieńcz jogurtem naturalnym (jogurt bardzo dobrze zbilansuje słodycz czekolady);
- oprósz cukrem pudrem lub kakao;
- obficie udekoruj bitą śmietaną;
- ułóż na nich niewielką ilość masła, która rozpłynie się dzięki ciepłu oddanemu przez pancakes.
Dodatki z malin na śniadanie
Robiąc pyszne placuszki na śniadanie, możesz wykorzystać różne składniki. Owoce, łakocie, wiele innych smakołyków do ciasta i na wierzch dla wyjątkowego smaku. Wspomniane owoce możesz smażyć i zmiksować, by polać swoje puszyste pancakes. Jak je przygotować?
Na patelni z grubym dnem umieść wybrane owoce (maliny, truskawki, jagody). Dodaj 2-4 łyżki cukru, stosownie do potrzeb. Podczas smażenia mieszaj często owoce, aby się nie przypaliły. Możesz je podawać bezpośrednio z patelni jako sos na ciepło. Kolejna możliwość to zblendowanie owoców i polanie pancakes takim musem. Pycha!
Pancakes czekoladowe - wskazówki do smażenia
Jajka, mleko, olej i trochę suchych składników utworzą pyszne czekoladowe pancakes. Warto jednak zachować proporcję przy robieniu ciasta i zapamiętać kilka wskazówek, by przygotowanie naleśników na śniadanie było czystą przyjemnością.
Zwróć uwagę na ciasto
Zadbaj o to, by na patelni znalazła się odpowiednia ilość ciasta. Gdy placuszki będą za grube, mogą wyjść przypalone lub surowe w środku. Nie spiesz się i dawkuj ciasto ostrożnie, by później z dumą podawać pyszne i dobrze wysmażone pancakes czekoladowe na śniadanie.
Na ciepło i na zimno
Śmiało możesz usmażyć więcej pancakes za jednym razem. Na zimno też są pyszne i możesz je jeść na przykład z sosem lub owocami. Świetnie jeśli zwieńczy je również cukier puder! W tym wypadku słodkości nigdy za wiele.
Komentarze