Jak zrobić makaroniki?
5
1 godz. 10 min
20 porcji
Średnie
Ciastka

Jak zrobić makaroniki?

Podczas poszukiwania przepisów na smaczne i niesztampowe przekąski, którymi będziemy mogli poczęstować bliskich, warto przejrzeć specjały kuchni francuskiej. Ten słynący z wina i serów kraj, specjalizuje się też w makaronikach. Makaroniki to małe, kolorowe ciasteczka, które wyglądają niezwykle efektownie i estetyczne.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 9

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Wyjątkowość makaroników polega na tym, że występują w najróżniejszych barwach i wielu egzotycznych smakach. Jeżeli zdecydujesz się na ich przygotowanie gwarantujemy, że zrobisz wrażenie na bliskich. To Ty decydujesz, jaki kolor przybiorą twoje wypieki. Odrobina barwnika sprawi, że mogą one mieć wymarzoną barwę, a jednocześnie nie wpłynie to na ich smak. Kompozycja różnych kolorów urozmaici wygląd Twojego stołu. Wykonaj krok po kroku makaroniki z masą czekoladową z naszego przepisu i przekonaj się, że jest to niezwykle prosty, a wyjątkowo efektowny deser!

Komentarze