Jak zrobić wegańskie ciasto czekoladowe bez jajek i mleka?
Wegańskie ciasta czekoladowe na dobre zagościły się na naszych stołach. Nie ma w tym nic dziwnego – coraz więcej osób decyduje się na świadomą rezygnację z produktów odzwierzęcych. W sieci aż roi się od poradników pokazujących jak zrobić wegańskie ciasto czekoladowe. Często jako zamiennik proponuje się brownie z fasoli. Co jednak z osobami, które chcą zrobić idealne ciasto czekoladowe bez jajek i mleka, o smaku tego które jedli w młodości?
Ciasta czekoladowe to prawdziwa klasyka – nie ma chyba osoby, która nie doceniłaby ich smaku i aromatu, wyjątkowej konsystencji i szlachetności. Często stanowią podstawę innych, bardziej wymyślnych deserów. Przejście na dietę wegańską nie musi oznaczać rezygnacji z ich spożywania – wystarczy z przepisu wykluczyć jajka i mleko oraz miód, zastępując je innymi produktami. Podpowiadamy, jak zmodyfikować przepisy i co zrobić aby ciasto było nie tylko wegańskie, ale i pyszne!
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Ciasto czekoladowe bez jajek – z malinami, jeżynami i galaretką: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/ciasto-czekoladowe-bez-jajek-z-malinami-jezynami-i-galaretka/