Liczba porcji6
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:20 min
Poziom trudności:Łatwe

Ciastkowe batoniki musli

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 350g płatków owsianych
  • 100g orzechów ziemnych nie solonych
  • 80g rodzynek
  • 100g masła
  • 250g miodu
  • 15g przyprawy do piernika
  • Amerykanki - 200g ciastek AMERYKANEK KLASYCZNYCH Z WEDLA
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Suche składniki wkładamy do dużej miski,ciastka kruszymy na małe kawałeczki. Masło rozpuszczamy razem z miodem i zalewamy suche składniki. Dokładnie mieszamy. Masa nie powinna być zwarta ani za bardzo płynna. Naczynie w rozmiarach 24x24 wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę bakaliową. Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni funkcja góra-dół i pieczemy przez ok.20-25min. Po upieczeniu odstawiamy naczynie na ok.30minut w chłodne miejsce. Po tym czasie masę kroimy nożem na 6 równych części. Wyjmujemy batoniki i studzimy dalej na kratce aż całkowicie się "zetną" i zrobią się lekko twarde. Można jeść od razu po upieczeniu jednak będą bardzo miękkie :)

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: