Limonkowy sernik wielkanocny, z polewą z białej czekolady
6
5 godz.
10 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Limonkowy sernik wielkanocny, z polewą z białej czekolady

Delikatny i rozpływający się w ustach sernik wielkanocny to kultowy deser, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Wypróbuj nasz przepis i przygotuj go w nowatorskiej wersji – „na zimno”, z limonkową nutką i polewą z białej czekolady.

Produkty użyte w tym przepisie (3) Kup online

Lista składników 14

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Porada Szefa Kuchni:

Polewy i kremy z gorzkiej czekolady (do ozdobienia sernika wielkanocnego), możesz zrobić z trzech różnych proporcji:

  • 1:1 (100 g czekolady i 100 g śmietanki) – tynk do ozdoby tortów,
  • 1:1,2 – drip do ozdoby boków i krawędzi,
  • 1,5:1 – ganache do ozdoby – twardy i mocny.

Z czekolady białej możesz wykonać polewę i tynk:

  • 3:1 – tynk,
  • 6:1 – drip (zamiast śmietanki użyj wody)

Polecamy też nasz sernik z białą czekoladą!

Komentarze