Liczba porcji6
Łączny czas:1 godz. 30 min
Przygotowanie:60 min
Oczekiwanie:30 min
Poziom trudności:Średnie

Ciasteczka orzechowe z czekoladą

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 1-2 jajka
  • szczypta soli
  • Czekolada biała - 1 czekolada biała E.Wedel
  • Czekolada gorzka - 1 czekolada gorzka E.Wedel
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 1 szklanka orzechów ziemnych
  • 1 szklanka cukru (najlepiej brązowy)
  • ½ szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka płatków owsianych
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W misce wymieszać płatki owsiane z mąką kokosową, a następnie dodać posiekane orzechy i kawałki posiekanej czekolady białej. W osobnym naczyniu utrzeć jajka z cukrem. Dodać rozpuszczone masło, sól i proszek do pieczenia, a następnie wymieszać z suchymi składnikami.

  • 2

    Ciastka nakładać na blaszkę w małych porcjach i piec przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.

  • 3

    Rozpuścić czekoladę gorzką w kąpieli wodnej. Upieczone ciasteczka maczać w czekoladzie tak, aby były pokryte nią do połowy. Ciastka w polewie czekoladowej odłożyć na papier do pieczenia i studzić do momentu, aż czekolada zastygnie.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: