Pączki kojarzą się każdemu z Tłustym Czwartkiem – prawdziwym świętem wszystkich łasuchów. Wówczas każdy z nas ściga się w zawodach o to, kto zje ich więcej. Każdy ma swoje ulubione pączki – jedni preferują te z nadzieniem różanym, budyniem bądź marmoladą. Inni wolą te z czekoladą lub donuty. W najlepszych cukierniach podczas tego dnia ustawiają się długie kolejki i nieraz trzeba czekać na jednego pączka po kilka godzin. Jeżeli nie mamy jednak tyle czasu lub nie udało nam się zamówić ich odpowiednio wcześniej, to nie jesteśmy skazani na masowo produkowane pączki przemysłowe! Wystarczy wykorzystać ten przepis, żeby cieszyć się wyjątkowym smakiem samodzielnie przygotowanych, puszystych pączków!
Sprawdź również:
Powidła śliwkowe z czekoladą
Puszyste pączki
Ciekawostka: Sam Marszałek Piłsudski miał swoje ulubione pączki, po które specjalnie wysyłał swojego adiutanta. Gwarantujemy, że gdyby Marszałek spróbował tych, które przygotujesz, wysyłałby adiutanta do Ciebie.
Komentarze