Jak upiec biszkopt na tort?
3
4 godz.
12 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Jak upiec biszkopt na tort?

Przygotuj biszkopt korzystając z naszego przepisu, a z pewnością efekt końcowy przerośnie Twoje oczekiwania! Wystarczy bowiem zastosować się do naszego przepisu. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem zawsze będzie ciasto czekoladowe, którego ciężko nie lubić.

Produkty użyte w tym przepisie (2) Kup online

Lista składników 11

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Podstawą niemal każdego klasycznego tortu jest biszkopt. Jego puszystą strukturę lubi niemal każdy z nas! Zdarza się jednak czasem, że biszkopt wychodzi zbyt suchy i z ciasta „wyjada się” tylko krem, a biszkopt zostawia. Jak zrobić biszkopt, aby był naprawdę smaczny i stanowił ważną część ciasta, a nie był tylko „zbędnym dodatkiem” do masy?

Często główną obawą osób, które decydują się na zakup tortu, a nie przygotowanie go samodzielnie, jest ta dotycząca biszkoptu. Nie jest to jednak nic trudnego! Warto zdecydować się na przygotowanie ciasta samodzielnie, zwłaszcza na różnego typu imprezy okolicznościowe, typu komunie czy urodziny. Nie dość, że będzie się miało pewność co do składników użytych do przygotowania wypieku, to i będzie się można „pochwalić” swoim talentem do pieczenia.

Komentarze