Tort czekoladowy z mascarpone w polewie czekoladowo-orzechowej
1
1 godz. 30 min
1 porcja
Średnie
Ciasta i desery

Tort czekoladowy z mascarpone w polewie czekoladowo-orzechowej

Zbliża się znacząca uroczystość, którą chcesz uczcić w wyjątkowy sposób? Tort czekoladowy z mascarpone w polewie czekoladowo-orzechowej to propozycja, która może stanowić doskonałą oprawę dla ważnego wydarzenia rodzinnego.

Produkty użyte w tym przepisie (3) Kup online

Lista składników 11

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Tort czekoladowy z mascarpone z polewą czekoladowo-orzechową świetnie sprawdzi się niezależnie od okazji. Jego zrównoważony smak przypadnie do gustu każdemu – nie jest bowiem ani za słodki, ani za mdły. Krem na bazie bitej śmietany, a nie masła sprawia, że tort jest lekki i nie zapycha. Charakteru dodaje delikatny orzechowy posmak, który jest zasługą masła orzechowego. Intensywny smak czekoladowego biszkoptu przełamuje natomiast śmietankowy krem z delikatną nutą słodyczy.

Ten tort daje niemal nieograniczone możliwości dekoracji. Tylko od Ciebie zależy, jaki będzie efekt – dedykowany osobie dorosłej, czy dziecku. Możesz ozdobić go w dowolny sposób, np. kwiatkami z bitej śmietany, czekoladkami i cukierkami, czy gotowymi figurkami z masy cukrowej.

Komentarze