Kajmakowy sernik na zimno – na spodzie brownie
2
30 min
1 porcja
Łatwe
Ciasta i desery

Kajmakowy sernik na zimno – na spodzie brownie

Sernik na zimno to pomysł na smaczne i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Świetnie smakuje nie tylko w upalne lato, ale również w jesienne i zimowe wieczory – szczególnie, jeśli jest przygotowany w kajmakowo-czekoladowej wersji. Poznaj więc przepis na smaczny sernik na zimno na spodzie brownie.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 13

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Przygotowanie sernika kajmakowego na spodzie brownie jest proste i łatwe. Najwięcej czasu zajmuje proces tężenia – ciasto musi “przeleżeć” w lodówce nawet kilka godzin. Warto jednak poczekać, bo deser jest doskonały w smaku – mocna słodycz przełamana intensywnością czekolady zachwyci wszystkich fanów wyrazistych smaków.

Aby sernik kajmakowy na spodzie brownie prezentował się efektowniej, możesz go udekorować. Tutaj masz pełną dowolność, ale ciasto świetnie komponuje się z kawałkami krówek i podprażonymi orzechami włoskimi, oblanymi polewą czekoladową (przygotowaną z czekolady deserowej lub gorzkiej). Jeśli jesteś zwolennikiem intensywnej słodyczy, możesz polewę czekoladową zastąpić polewą z roztopionych krówek albo przygotować słony sos karmelowy.

Nie ma większego znaczenia, jak udekorujesz sernik na spodzie brownie, jedno jest pewne: zachwycisz nim swoich bliskich. Ta idealna kompozycja smakowa, której nie da się zapomnieć, jest prawdziwą przyjemnością dla podniebienia – niezależnie od tego, jak często będziesz go przygotowywać.

Zbierz więc wszystkie składniki, by wypróbować powyższy przepis. Dla tego smaku naprawdę warto! Zapewniamy.

Komentarze