Jak zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i orzechami?
Z nieoczekiwaną wizytą zapowiedzieli się dawno niewidziani goście, a Ty potrzebujesz szybkiego, ale imponującego deseru „last minute”? Dobrym rozwiązaniem będą rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą i orzechami. Przygotujesz je w krótkim czasie, a efekt będzie wyjątkowo imponujący. Zobacz, jak wyczarować taką słodką przekąskę, aby wywołać prawdziwy zachwyt.
Na początek ważna informacja: samodzielne przygotowanie ciasta francuskiego w domowych warunkach to nie lada wyzwanie. Sam proces może potrwać kilka dni i wymaga piekarniczej wprawy. Ale nie musisz się obawiać – dostępne w sklepie, gotowe ciasto francuskie niezawodnie nada się do wyczarowania pysznych, lekko chrupiących rogalików. Wystarczy połączyć je z kremem czekoladowym, garścią ulubionych orzechów, upiec i… gotowe. Można się nimi zajadać nawet kilka minut po wyjęciu z piekarnika.
Taka przekąska przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym, a przyrządzisz ją w ok. 30 minut (wliczając czas pieczenia). Sprawdź, o czym warto pamiętać, zanim rogaliki z ciasta francuskiego z czekoladą trafią na stół.