Prawdziwe hiszpańskie churros jest bardzo chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Wręcz rozpływa się w ustach – od pierwszego do ostatniego kęsa stanowi niezwykłą przyjemność dla podniebienia. Jako że ciasto parzone zawiera niewielką ilość cukru, samo w sobie jest dość wytrawne. Dlatego odrobiny słodyczy dodaje mu polewa czekoladowa – przyjemnie słodka i doskonale równoważąca wytrawny smak.
Klasyczne churros to świetna propozycja nie tylko na deser, ale również na … śniadanie! Doskonale smakuje w towarzystwie gorącej czekolady lub kakao. Z uwagi na fakt, że przekąska podawana jest w wersji z polewą czekoladową, sprawdzi się jako podwieczorek, np. po rodzinnym obiedzie lub serwowany w trakcie spotkania ze znajomymi. Wypróbuj przepis choć raz, aby przekonać się o wyjątkowości oraz wiernym odwzorowaniu hiszpańskich smaków.
Pamiętaj, że churros najlepiej smakują świeże – zaraz po usmażeniu. Wykorzystaj nasz sprawdzony przepis, dzięki któremu odbędziesz kulinarną podróż do tego kraju. Wraz z pierwszym kęsem poczujesz się jak w słonecznej Hiszpanii i przywołasz na myśl beztroski czas wakacji.
Komentarze