Dwukolorowa babka z polewą kakaową
0
2 godz.
8 porcji
Średnie
Ciasta i desery

Dwukolorowa babka z polewą kakaową

Produkty użyte w tym przepisie (4) Kup online

W naszej inspiracji autorzy polecają, aby po upieczeniu babkę „wyłożyć ostrożnie na coś miękkiego np. na przykrytą papierem poduszkę i ostudzić zupełnie”. Czy wiesz, że poduszka miała sprawić, aby gorąca jeszcze babka nie popękała? W niektórych, staropolskich tradycjach zaleca się nawet chodzenie wokół świeżo upieczonej babki na palcach i mówienie szeptem, aby nie opadła.

Lista składników 13

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Zamiast Czekolady Białej i Lekko Gorzkiej 50% możesz użyć Czekotubek. Jeżeli użyjesz Czekotubek: do ciemnego ciasta dodaj Czekotubkę Karmelową bądź Czekoladową, a do jasnego ciasta Czekotubkę Mleczną.

Komentarze