Smakowite cruffiny są już gotowe. W ten sposób przygotowałeś dwa, smakowite desery w jendym! A to jeszcze nie koniec… Sprawdź, jak przygotować idealną polewę czekoladową i urozmaicić przepis na cruffiny.
Jak przygotować idealną polewę czekoladową do cruffinów? Sprawdzony pomysł, by Twoje cruffiny były jeszcze bardziej czekoladowe
Cruffiny to przepis, który pozwala przygotować pyszne wypieki w wielu wariantach. Jednym ze sprawdzonych pomysłów jest polewa na bazie tabliczki - Czekolada E.Wedel Lekko Gorzka 50% 90 g. Oprócz czekolady potrzebujesz tylko śmietankę kremówkę 36%.
Aby przygotować gładką polewę czekoladową do cruffinów, podgrzej 125 ml śmietanki w garnku. Zdejmij z ognia i dodaj połowę tabliczki. Wymieszaj, aż do rozpuszczenia się czekolady. Na koniec dodaj resztę czekolady i mieszaj dalej przy pomocy trzepaczki. Dzięki temu polewa będzie aksamitnie gładka. Na koniec oblej cruffiny i odstaw do lodówki, aby polewa szybciej stężała.
Cruffiny z cynamonem – sprawdzony pomysł udane wypieki
Wiesz już jak przygotować cruffiny z cukem pudrem i polewą czekoladową. Teraz czas na cruffiny z cynamonem i mascarpone. Aby przygotować ten przepis, będziesz potrzebować 250 g mascarpone i 2 łyżki cynamonu.
Zmiksuj serek mascarpone i cynamon, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Mieszaj na wolnych obrotach, aby cynamon równomiernie połączył się z serkiem. Gotową masę rozprowadź po płatach ciasta - jak punkcie 7 powyższego przepisu. Ważne, aby część z serkiem znalazła się wewnątrz zwiniętych rulonów. Dalej postępuj zgodnie z krokami przepisu.
Smakowite ciasto brownie to świetny pomysł na sprawdzony wypiek. Z tym przepisem z łatwością przygotujesz ciasto z chrupiącą skórką i puszystym środkiem.
Przepis na ciasto brownie – sprawdź go… i zabieraj się do pieczenia.
Komentarze