Przygotowanie: Do ulubionego kubasa wsypujemy niecałą łyżeczkę płatków czekoladowych (można pominąć). Następnie zalewamy podwójnym espresso. Jeśli nie posiadamy ekspresu do kawy, to kawiarka ze świeżo mieloną kawą jest jak znalazł. Dla nie posiadających młynka do kawy proponuję użycie rozpuszczalnej mieszanki, ale to już będzie tylko namiastka kawy. Następnie dodajemy łyżeczkę przyprawy kawowej, można dosłodzić wg.gustu. Na lekko ostygnięty napitek nakładamy ubitą śmietankę, którą dekorujemy prażonymi orzechami w karmelu. Dla wielbicieli słodkości polecam do śmietanki dodać cukru pudru.
Przyprawa kawowa własnego wyrobu (cukier, imbir, goździki, kardamon, cynamon).
Karmelizowane orzechy laskowe(3-5 orzechów pokrojonych w kostkę zasypane dwoma łyżeczkami cukru białego i łyżeczką trzcinowego - karmelizowane chwilę przed podaniem kawy).
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: