Puszyste placuszki (pancakes) z czekoladą
0
1 godz. 10 min
8 porcji
Łatwe
Dania główne

Puszyste placuszki (pancakes) z czekoladą

Pancakes to placuszki rodem z Ameryki. Chociaż w smaku przypominają europejskie naleśniki, są bardziej puszyste dzięki dodatkowi środka spulchniającego. W klasycznej wersji podawane są z syropem klonowym, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby nieco zmodyfikować przepis.

Produkty użyte w tym przepisie (1) Kup online

Lista składników 9

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Puszyste placuszki z czekoladą smakują wybornie w wielu wariantach. Możesz po prostu oprószyć je kakao lub cukrem pudrem. Jeśli jesteś miłośnikiem czekolady, warto udekorować je polewą czekoladową przygotowaną w kąpieli wodnej. Ciekawe w smaku będzie także połączenie czekoladowych placuszków z bitą śmietaną.

Pancakes nadziewane czekoladą to świetna propozycja na podwieczorek. Będzie smakować każdemu – zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Dlatego od razu lepiej przygotować podwójną porcję, bo placuszki szybko znikają z talerzy. Nie ma się czemu dziwić – połączenie ciasta naleśnikowego z czekoladą jest po prostu wyborne.  Jeżeli dodasz do nich jeszcze polewę lub bitą śmietanę, całość stanie się jeszcze pyszniejsza. Nie pozostaje nic innego jak tylko spróbować i przekonać się o tym osobiście.

Komentarze