Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło zmiksować razem z cukrem brązowym i cukrem waniliowym do uzyskania puszystej masy. Następnie dodać jajka i całość ponownie zmiksować. Połączyć z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, kakao i dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać na blaszkę do pieczenia, wcześniej wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem do pieczenia. Dodać pokruszoną czekoladę gorzką i sezamki, a następnie piec w rozgrzanym piekarniku do temperaturze 180°C przez 20-30 minut. Ciasto powinno być lekko zakalcowate.
Na patelni rozpuścić cukier i czekać do momentu uzyskania złotego karmelu. Po tym czasie dodać łyżkę masła oraz śmietankę i gotować całość, aż do chwili rozpuszczenia karmelu w śmietanie i zredukowania sosu o połowę. Do karmelu na końcu dodać sól, a następnie polać nim jeszcze ciepłe brownies.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: