Beza orzechowa - sprawdzony sposób na ciasto na każdą okazję?
Beza orzechowa to przepis, który nada się zarówno na uczczenie wyjątkowego jubileuszu, jak i na prywatkę z przyjaciółkami. Jeśli połączenie z przepisu, to dla Ciebie wciąż niewystarczająca doza atrakcji smakowych, urozmaić ją dodatkami. Osobisty dodatek nada jej niepowtarzalnego smaku.
Beza orzechowa z bakaliami
W przepisie proponujemy zastosowanie orzechów laskowych. Dobrym pomysłem jest zmieszanie różnych orzechów, szczególnie gdy akurat nie masz pod ręką tych konkretnych. Użyj orzechów ziemnych, włoskich lub nerkowca i podaj pyszną bezę orzechową.
Świetnym pomysłem jest też wprowadzenie do przepisu słodkich bakalii. Sięgnij po rodzynki, suszoną żurawinę i pestki dyni. Beza stanie nie tylko pyszna, ale żywe kolory - np żurawiny - dodadzą jej charakteru.
Gorąca czekolada do picia z dodatkiem pomarańczy i goździków - idealna do bezy o każdej porze
To inspiracja pysznego towarzystwa dla bezy, która zarazem przełamie jej chrupką słodycz. Pyszna czekolada do picia wspaniale zagra z nią w duecie, jak i z innymi przepisami. Sprawdź jak proste i smakowite mogą być Twoje wypieki, dzięki niezawodnym pomysłom, które dla Ciebie przygotowujemy.
Komentarze