Drobno posiekaną papryczkę chili podsmażyć przez chwilę na łyżce oliwy. Dodać pastę curry, przyprawę Garam Masala i smażyć jeszcze moment aby wszystkie aromaty się przeniknęły.
Wrzucić dynię pokrojoną w kostkę, zalać mleczkiem kokosowym i w miarę potrzeby bulionem (tak aby dynia była całkiem przykryta). Gotować do miękkości. Pod sam koniec dodać pokruszoną na kawałki chałwę, sos sojowy i zmiksować blenderem na gładki krem.
Małą dynię dokładnie umyć, ściąć czubek, łyżką wydrążyć środek (tak aby ścianki dyni miały ok 1,5 cm grubości). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 40 min.
Kolendrę umyć, zalać oliwą i obficie posolić. Zmiksować na pesto.
Gotową zupę nałożyć do upieczonej dyni. Skropić kolendrowym pesto.
Nakarmić Wargorra :)
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: