Jak urozmaicić przepis na strudel z jabłkami?
Pachnący strudel to prawdziwa gratka dla każdego łasucha. Pięknie podany ciepły strudel z jabłkami nie pozwoli długo czekać na pierwszy kęs. Z pewnością pierwsza porcja szybko zniknie z talerzyka.
Jeśli zastanawiasz się, jak urozmaicić pomysł na strudel z jabłkami, sięgnij po rodzynki i migdały!
Na początek namocz rodzynki we wrzątku. Pozostaw je w kąpieli przez ok. dziesięć minut. Odcedź i wysyp na papier kuchenny do wyschnięcia.
Jeśli masz całe migdały, wrzuć je na chwilę do blendera. W zastępstwie możesz użyć migdałów w płatkach.
Dodaj rodzynki i migdały do jabłkowego nadzienia i delikatnie wymieszaj drewnianą łyżką.
Strudel z jabłkami z lodami waniliowymi
Lody w kubku E.Wedel OH! Wanilia to znakomite uzupełnienie przepisów na ciasta z jabłkami. Są aksamitne i działają na niejeden zmysł. Przyjemnie kremowy smak Lodów w kubku E.Wedel OH! Wanilia to dobre połączenie z podawanym na ciepło lekko kwaskowym strudlem z jabłkami.
Odkrywaj ukryte kawałki czekolady w sprawdzonym przepisie na ciasto z czekoladą
Jeśli masz ochotę na mocno czekoladowe ciasto, które z powodzeniem możesz podawać razem ze strudlem z jabłkami, sprawdź pomysł na ciasto z czekoladą tak lekkie i puszyste, że aż rozpływa się w ustach. Ciasto zawiera w sobie topniejące w trakcie pieczenia kawałki czekolady, tworząc słodkie i aksamitno-kakaowe miejsca, na które z pewnością trafisz łyżeczką lub widelcem. Nie pozwól czekoladzie rozlać się na talerzyku. Najlepiej od razu poproś o dokładkę lub zostaw sobie kilka dodatkowych kawałków w zapasie, gdy podajesz to ciasto na przyjęciu.
Strudel z jabłkami i lodami oraz ciasto z czekoladą to przepisy, które sprawdzą się nie tylko jako weekendowe wypieki. Z powodzeniem zdadzą egzamin na niejednej imprezie!
Komentarze