Jak podawać rogaliki orzechowe z czekoladą?
Lekkie i pachnące rogaliki są już gotowe. Ten przysmak możesz zabrać ze sobą na spacer, do parku, na lunch i do szkoły. Domowe rogaliki orzechowe z czekoladą i odrobiną sezamu to świetna alternatywa dla gotowych drożdżówek. A pysznemu kremowi czekoladowo-orzechowemu trudno się oprzeć!
Jeśli serwujesz rogaliki w domu, sprawdź, jak podać Twoje dzieło, by smakowało jeszcze lepiej! Takie małe zgrabne wypieki pasują do filiżanki ulubionej kawy lub herbaty. Przygotuj kilka kawałków pomarańczy, truskawki i kawałki gruszki jako element dekoracyjny, który z pewnością szybko zniknie z talerzyka.
Więcej orzechów i aromatyczne migdały
Przepis zakłada użycie sezamu do posypania rogalików, jednak warto spróbować innych chrupiących dodatków. Sięgnij po rozdrobnione orzechy włoskie, brazylijskie, czy popularne orzeszki ziemne i oprósz nimi rogaliki przed wstawieniem do pieczenia.
Kochasz migdały? Dzięki nim rogaliki orzechowe z czekoladą nabiorą słodkiego aromatu. Pokrój je na kawałki lub użyj migdałów w płatkach do ozdobienia Twoich rogalików.
Szukasz inspiracji na pyszny lunch lub coś słodkiego do kawy? Przed Tobą leniwie popołudnie lub wizyta gości, którzy czekają na smakowite małe co nieco? Koniecznie sprawdź, jak w prosty sposób przygotujesz mocno czekoladowe i wiśniowe ciasto, które podasz bliskim i znajomym. Do tego tylko filiżanka aromatycznej kawy. Dziel się tym, co dobre – nie tylko samym deserem, ale i sprawdzonym pomysłem na niego! To od czego zaczynasz – od rogalików czy ciasta czekoladowego z wiśniami?
Komentarze