Intensywnie czekoladowe ciasto z likierem pomarańczowym
Ciasto czekoladowe składa się z dwóch elementów – biszkoptu nasączonego likierem i delikatnego kremu pomarańczowo-czekoladowego. Połączenie dwóch wyrazistych składników sprawia, że wypiek ma wyjątkowy smak i aromat. Aby jeszcze bardziej podkreślić owocowy aromat, warto sięgnąć np. po dżem z kawałkami pomarańczy lub skórkę pomarańczową. Ciasto doskonale sprawdza się w formie tortu, ale także jako popołudniowy deser.
Do przygotowania tego wypieku potrzebujesz prostych składników, które z pewnością masz w swojej spiżarni – masła, mąki, mleka, jajek, kakao ciemnego z Ghany E.Wedel, cukru, proszku do pieczenia i Czekolady Gorzkiej Klasycznej 64% E.Wedel. Jednak sukces wypieku zależy nie tylko od wysokiej jakości produktów, ale także od sposobu ich połączenia. Sprawdź, jak prawidłowo zrobić czekoladowe ciasto z likierem pomarańczowym.
Wilgotne, bardzo aromatyczne i z wyrazistą nutą alkoholu – czekoladowe ciasto z likierem pomarańczowym to hit ostatnich miesięcy! Jest bardzo proste do przygotowania, więc upiecze je każdy, nawet osoby bez dużego doświadczenia w cukiernictwie. Dowiedz się, jak zrobić doskonały deser czekoladowo-pomarańczowy.