Liczba porcji4
Łączny czas:15 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:5 min
Poziom trudności:Łatwe

Karmelowy sos

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 1 łyżka miękkiego masła
  • 100ml śmietanki 30%
  • 90g czekolady pełnej karmelowej E.Wedel KarmeLove
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Śmietankę zagotować w garnku, ściągnąć z kuchenki i dodać połamaną karmelową tabliczkę. Zostawić na 5 minut, by czekolada rozpuściła się w śmietance.

  • 2

    Całość dobrze wymieszać i dodać masło.

  • 3

    Ciepłym sosem polewać desery. Sos jest idealny do polewania naleśników, gofrów, lodów i owoców.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Renata Piskorz 13 marca 2016 23:55
    Ten smak figlarnie uwodzi i przyjemnie uzależnia. Sos jest aksamitny, bez grudek, idealnie gładki. Złocisty kolor jest kwintesencją jego dostojności. Polane nim naleśniki, brioszki, rollsy wyglądają jeszcze apetyczniej. Dodaje daniom seksapilu. Sprawia, że nie można się im oprzeć. Ślina jak wodospad napływa do ust. Każda sekunda oczekiwania na pierwszy kęs, to przyspieszone bicie serca... Adrenalina wzrasta, soki żołądkowe buzują... Każdy kęs jest wyjątkowy. I to bez znaczenia czy sos jest jedzony samodzielnie, czy z przekąską. To prawdziwy smak toffi, jakiego dawno nie było. :)
  • Monika Sus 12 marca 2016 23:58
    Do tej pory przygotowanie karmelowego sosu zajmowało mi znacznie więcej czasu, teraz mogę go przygotować w 10 minut. Pyszny karmelowy smak, odpowiednia konsystencja. Idealny dodatek do lodów, placków, naleśników. Mnie również bardzo smakuje podane z brownies lub ciastem daktylowym. Polecam :-)
  • Milena Skórska 12 marca 2016 22:07
    Karmelowy sos idealny do wszystkiego - nie tylko do owoców, ciast, naleśników i innych słodkości, ale też do paluszków z marchewki.
  • Marcelina Sondel 12 marca 2016 15:35
    Wyśmienity, Efektowny, Delikatny, Ewidentny, Legendarny czyli WEDEL karmelowy sos do owoców, któremu nikt się oprze :)
  • sylwia Teterycz 3 marca 2016 18:08
    Pyszny karmelowy sos połączyłam z pokruszonymi Łamańcami z przepisu Wedla oraz naturalnym serkiem, ozdobiłam Wedlowskim kakao -deser wyszedł pysznie. Polecam takie wykorzystanie sosu karmelowego, bo naprawdę warto.
  • Paweł Grabowski 3 marca 2016 17:59
    Pyszny, gładki i aksamitny sos karmelowy -idealny do lodów waniliowych. PYCHA- POLECAM !!!
  • Barbara Nawracaj 1 marca 2016 22:24
    Sos karmelowy idealnie pasuje zarówno do naleśników jak i owoców, nadaje wyraźny smak karmelu .
  • Anna Rutkowska 23 lutego 2016 20:09
    Sos jest przepyszny! Polałam nim naleśniki z jabłkami. Kwaśny smak jabłek wraz ze słodkim sosem karmelowym stworzyły idealny duet. Naleśniki nigdy nie były moim ulubionym daniem i zwykle zjadałam maksymalnie dwa. Tym razem pochłonęłam sześć i wiem już, że będę je smażyć częściej, a to dzięki Karmellove, której smak sprawił, że moje zwykłe naleśniki stały się niezwykłe.
  • Klaudia Misiewicz 16 lutego 2016 20:23
    Zrobiłam go do ciasta naprawdę pyszny :D