Liczba porcji2
Łączny czas:20 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:10 min
Poziom trudności:Łatwe

Karmellove lava cake z solą

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Karmelowa - 1 tabliczka czekolady karmelowej Karmellove Wedel
  • 1 jajko
  • 80 g cukru
  • 50 g mąki tortowej
  • 100 g masła
  • gruboziarnista sól morska
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej.

  • 2

    Cukier ucieramy z jajkiem za pomocą miksera.

  • 3

    Do masy jajecznej dodajemy mąkę oraz roztopioną czekoladę z masłem.

  • 4

    Przelewamy ciasto do wysmarowanych masłem foremek (kokilek).

  • 5

    Pieczemy przez 10-12 minut w temperaturze 180 stopni, wierzch ma być ścięty, ale środek musi pozostać płynny

  • 6

    Podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem soli, można też dodać lody waniliowe.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: