Czekoladę gorzką klasyczną 64% E.Wedel rozpuść w kąpieli wodnej.
Nadmuchaj małe „urodzinowe” baloniki tak, aby kształtem przypominały jaja.
Ostudzoną, ale płynną czekoladę gorzką klasyczną 64% E.Wedel nałóż na baloniki. Postaw je w chłodnym miejscu, aby zupełnie wystygły.
Czekolada zastygnie po 30 minutach, ale żeby usunąć baloniki ze środka, należy chłodzić je przez ok. 2 godziny.
Z zastygniętych jajek usuń baloniki. Część powstałych czekoladowych skorupek napełnij serkiem waniliowym, a na górę połóż galaretkę wyjętą z biszkoptów Wedlove. Drugą część napełnij Czekotubką Karmellove E.Wedel, a na górę połóż pokrojone pianki Ptasie Mleczko® Cytrynowe E.Wedel.
Porada Szefa Kuchni:
Pamiętaj, by samodzielnie przygotowane jajka czekoladowe przechowywać w lodówce. Wyjmij je bezpośrednio przed zaserwowaniem.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: