Liczba porcji4
Łączny czas:2 godz. 30 min
Przygotowanie:30 min
Oczekiwanie:120 min
Poziom trudności:Łatwe

Jajka czekoladowe – wielkanocna przystawka

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 100g czekolady gorzkiej klasycznej 64% E.Wedel
  • 90g czekolady białej E.Wedel
  • 1 Czekotubka Karmellove E.Wedel
  • kilka pianek Ptasie Mleczko® Cytrynowe E.Wedel
  • kilka biszkoptów Wedlove pomarańczowe E.Wedel
  • 1 serek waniliowy
przepisy Czekolada Gorzka Wedel

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Czekoladę gorzką klasyczną 64% E.Wedel rozpuść w kąpieli wodnej.

  • 2

    Nadmuchaj małe „urodzinowe” baloniki tak, aby kształtem przypominały jaja.

  • 3

    Ostudzoną, ale płynną czekoladę gorzką klasyczną 64% E.Wedel nałóż na baloniki. Postaw je w chłodnym miejscu, aby zupełnie wystygły.

  • 4

    Czekolada zastygnie po 30 minutach, ale żeby usunąć baloniki ze środka, należy chłodzić je przez ok. 2 godziny.

  • 5

    Z zastygniętych jajek usuń baloniki. Część powstałych czekoladowych skorupek napełnij serkiem waniliowym, a na górę połóż galaretkę wyjętą z biszkoptów Wedlove. Drugą część napełnij Czekotubką Karmellove E.Wedel, a na górę połóż pokrojone pianki Ptasie Mleczko® Cytrynowe E.Wedel.

Oceń przepis:

Porada Szefa Kuchni:

Pamiętaj, by samodzielnie przygotowane jajka czekoladowe przechowywać w lodówce. Wyjmij je bezpośrednio przed zaserwowaniem.

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Nadia 9 kwietnia 2020 14:24
    Good recipe :)
  • Ewa 7 kwietnia 2020 20:37
    Można prosić filmik jak to zrobić?