Liczba porcji1
Łączny czas:1 godz. 0 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:50 min
Poziom trudności:Łatwe

Czekoladowo-chałwowy krem do kanapek :)

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 60 g gorzkiej czekolady Wedel
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • 50 g chałwy waniliowej Wedel
  • 1 łyżka kakao Wedel
  • 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku)
  • 3-4 łyżki mleka (dodajemy do uzyskania pożądanej konsystencji)
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Kaszę jaglaną przesypujemy na sito i przelewamy wrzątkiem. Kaszę przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 szklanki gorącej wody. Gotujemy do miękkości około 15-20 minut, odstawiamy pod przykryciem na około 30 minut. Dokładnie blendujemy na gładki krem.

  • 2

    Do jaglanego kremu dodajemy roztopioną czekoladę, pokruszoną chałwę, kakao i dokładnie miksujemy. Do smaku dodajemy cukier puder. Gotowe smarowidło należy spożyć w ciągu 3-4 dni.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: