0
Czekoladowy budyń jaglany z dodatkiem mi...
15 min
Liczba porcji: 3
Łatwe
Śliwki myjemy, rozcinamy na pół i wyciągamy pestki. Wsypujemy do garnka o grubym dnie i na bardzo małym ogniu gotujemy przez3-4 godziny co pewien czas mieszając. Kiedy woda odparuje a konsystencja śliwek się zagęści dodajemy połamana w kostki czekoladę. Dosładzamy do smaku (lub nie). Gorące powidła przekładamy do wyparzonych lub wysterylizowanych słoików. Pasteryzujemy w piekarniku przez 15 minut w 100 stopniach C. Chłodzimy pozostawiając wieczkiem do dołu.
Już zagłosowałeś
na ten przepis.
Dziękujęmy za oddany głos
na ten przepis.
Dziekujemy za komentarz !
ZAMKNIJNie udało się dodać komentarza
ZAMKNIJ
DODAJ KOMENTARZ:
KOMENTARZE: