Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami
0
30 min
12 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami

Kwadrans prostych przygotowań i kwadrans pieczenia – ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami to przepis, który zrealizujesz w pół godziny. Nie wymaga dużego wysiłku ani eksperckiej wiedzy cukierniczej, ale gwarantuje nagrodę w postaci pysznego deseru.

Lista składników 7

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Jak zmodyfikować przepis na ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami?

Jeśli masz ochotę, możesz nieco zmodyfikować przepis, wykorzystując jako posypkę wiórki kokosowe. Dodatkowo na wierzchu ciasta możesz umieścić ulubione owoce, jak np. borówki amerykańskie, maliny czy nawet figi. Dzięki temu ciasto nabierze walorów estetycznych i sprawdzi się także podczas uroczystości rodzinnych.

Z powodzeniem możesz także zastąpić orzechy włoskie laskowymi lub pistacjami, które odmienią smak wypieku. Jeśli zaś lubisz mocno słodkie ciasta, to zamiast gorzkiej czekolady wybierz mleczną lub nawet białą.

 

Jeśli szukasz inspiracji i pomysłów na na inne pyszne, szybkie desery – sprawdź także nasz przepis na babeczki czekoladowemuffinki czekoladowe. Gwarantujemy, że te dwa uniwersalne desery są nie tylko smaczne i mocno czekoladowe, ale również bardzo proste w przygotowaniu!

Komentarze