Liczba porcji8
Łączny czas:30 min
Przygotowanie:45 min
Oczekiwanie:30 min
Poziom trudności:Średnie

babeczki z kremem na bazie serka philadelphia i białej czekolady z żurawiną

LISTA SKŁADNIKÓW:

sklep pijalni

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Masło roztapiamy, studzimy. Ciastka kruszymy. Łączymy z masłem. Konsystencja powinna przypominac mokry piasek. Masę ciasteczkową przekładamy do foremek do tartaletek lub babeczek i wkładamy do lodówki.

  • 2

    Śmietanę ubijamy z ziarenkami wanilii. Białą czekoladę (150 g) rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Miksujemy z serkiem philadelphia. Delikatnie łączymy śmietanę z masą serową.

  • 3

    Wyjmujemy foremki z lodówki, do każdej wyciskamy krem. Dekorujemy żurawiną oraz ścinkami białej czekolady. Rozkoszujemy się fenomenalnym smakiem;)

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: