
Jak zrobić idealną polewę z białej czekolady
Wielu z nas ma rodzinne przepisy na różne wypieki – tajemne receptury na idealny makowiec, sernik bądź babkę piaskową, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Jednak najczęściej przepisy te omijają istotną kwestię jaką jest dekoracja ciasta. Aspekt estetyczny ma szczególne znaczenie podczas przyjęć, które organizujemy. Jeżeli ciasto nie będzie się prezentowało zbyt ciekawie, może się zdarzyć sytuacja, że nikt go nie spróbuje, wszak człowiek „je oczami”.
Przykładowo – babka piaskowa jest dosyć suchym ciastem, dlatego oblana jest lukrem. Czym można go zastąpić? Idealnie do tego celu nada się polewa z białej czekolady. Wykonanie takiej polewy jest banalnie proste, a upiększy ona twoje ciasto, zdecydowanie bardziej efektywnie niż inne polewy. Zachęcamy do wykonania polewy z białej czekolady samodzielnie. Do jej sporządzenia nie potrzeba wielu składników, a czas jej przygotowania jest wyjątkowo krótki i prosty – całość zajmuje mniej niż 10 minut. Polewa z białej czekolady nie tylko upiększy Twoje wypieki, ale również może stać się glazurą na różnego rodzaju owoce. Wiele dzieci niechętnie patrzy na owoce, a na czekoladę niemal każde patrzy maślanymi oczami. Pokażemy, jak wykonać idealną polewę z białej czekolady, która udekoruje dowolne ciasto!
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Trufle czekoladowe z polewą z białej czekolady: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/trufle-czekoladowe-z-polewa-z-bialej-czekolady/
Sprawdź również:
Przepis na sernik z białą czekoladą