Potrójnie czekoladowe semifreddo
0
6 godz. 30 min
8 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Potrójnie czekoladowe semifreddo

Czy wiesz jak w latach 30. zamrażano czekoladę, która była inspiracją dla naszego deseru? W książce E.K. „”Wedlowska czekolada: 33 przepisy” piszą o tym tak: „Obłożyć rąbanym lodem z grubą solą i zamrażać jak zwykłe lody”. Uff, jak to dobrze, że dziś w każdej kuchni mamy zamrażarkę. Do przygotowania semifredo możesz użyć swoich ulubionych czekolad – Mocno Mlecznej, Białej Karmelowej lub Lekko Gorzkiej 50 %

Produkty użyte w tym przepisie (3) Kup online

Lista składników 7

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Semifreddo możesz też przygotować w kilku mniejszych naczynkach, wtedy czas mrożenia będzie krótszy.

Komentarze