Liczba porcji6
Łączny czas:27 min
Przygotowanie:15 min
Oczekiwanie:12 min
Poziom trudności:Łatwe

Suflet czekoladowy

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Czekolada gorzka - 150g gorzekiej czekolady Wedel
  • 120g masła
  • 2 jajka
  • 100g cukru
  • 2 łyżki mąki
  • świeża mięta
Karmelowe

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    Na wolnym ogniu rozpuścić czekoladę z masłem w rondelku, odstawić do ostudzenia

  • 2

    Upić pianę z białek, dodać cukier i ubijać aż cukier się rozpuści

  • 3

    Dodać żółtka, mąkę oraz ostudzoną masę czekoladową. Wymieszać delikatnie szpatułką.

  • 4

    Masę wlać do foremek na suflety, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec 12 minut. Udekorować listkami mięty, podawać gorące. Pyszny szybki deser!

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE: