Liczba porcji10
Łączny czas:40 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:40 min
Poziom trudności:Łatwe

Likier czekoladowy

Domowy likier czekoladowy to idealna propozycja deseru na kolację w gronie bliskich i imprezy tylko dla dorosłych. Jego aksamitność z pewnością przypadnie do gustu Twoim gościom, a zachwycająca migdałowa nuta nie da im o nim zapomnieć.

LISTA SKŁADNIKÓW:

sklep pijalni

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W garnuszku roztapiamy czekoladę. Dodajemy zawartość Czekotubek Karmellowe oraz kakao. Mieszamy co jakiś czas, aż do powstania jednolitej masy.

  • 2

    Zestawiamy masę z palnika i przelewamy ja do blendera lub pozostawiamy w garnku, do przestygnięcia. Dodajemy zimne zagęszczone mleko oraz zmielone migdały.

  • 3

    Miksujemy ze sobą składniki i pozostawiamy do przestygnięcia, na ok. 15 minut.

  • 4

    Do przestudzonej masy dolewamy wódkę. Mieszamy całość i wstawiamy do lodówki na około pół godziny.

  • 5

    Serwujemy z kostkami lodu, w kieliszkach do likieru bądź koniaku.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Kamil Zagórski 12 marca 2016 21:36
    Domowy likier czekoladowy - palce lizać. Słodki, ale nie za słodki, rozgrzewający. Polecam koniecznie wypróbować ten przepis, bo jest prosty i ponadczasowy.
  • Michał D. 11 marca 2016 20:39
    Likier czekoladowy z nutką migdałową to doskonała komozycja dla kubków smakowych. Jest gęsty i smaczny. Alkoholowy posmak czekolady Wedel sprawia że likier jest niesamowity. Po takiej uczcie dla podniebienia przepis oceniam na 6!