Liczba porcji10
Łączny czas:50 min
Przygotowanie:10 min
Oczekiwanie:40 min
Poziom trudności:Łatwe

Likier czekoladowy

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • 10 dkg zmielonych migdałów
  • puszkę masy krówkowej o smaku waniliowym
  • 250 ml zagęszczonego mleka
  • Czekolada mleczna - 1 mleczna czekolada Wedel
  • Kakao - 1 łyżka kakao Wedel
  • 400 ml wódki
przepisy Czekolada Gorzka Wedel

PRZYGOTOWANIE:

  • 1

    W garnuszku roztapiamy czekoladę, masę krówkową oraz kakao. Jak czekolada się rozpuści i powstanie jednorodna masa, przelewamy ja do blendera. Dodajemy zimne zagęszczone mleko oraz zmielone migdały. Wszystko miksujemy. Jak masa troszeczkę przestygnie dolewamy wódkę i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na jakieś pół godzimy i gotowe.

Oceń przepis:

SHARE:

DODAJ KOMENTARZ:

Nazwa użytkownika:

KOMENTARZE:

  • Kamil Zagórski 12 marca 2016 21:36
    Domowy likier czekoladowy - palce lizać. Słodki, ale nie za słodki, rozgrzewający. Polecam koniecznie wypróbować ten przepis, bo jest prosty i ponadczasowy.
  • Michał D. 11 marca 2016 20:39
    Likier czekoladowy z nutką migdałową to doskonała komozycja dla kubków smakowych. Jest gęsty i smaczny. Alkoholowy posmak czekolady Wedel sprawia że likier jest niesamowity. Po takiej uczcie dla podniebienia przepis oceniam na 6!