Babeczki z kremem czekoladowym i migdałami
6
2 godz. 20 min
12 porcji
Łatwe
Ciasta i desery

Babeczki z kremem czekoladowym i migdałami

Inspiracją dla naszych babeczek był niemal stuletni, tajemniczo brzmiący przepis: Jeż czekoladowy. Jednak tajemnica wyjaśnia się bardzo szybko. Ta nazwa pochodzi od migdałów wbitych na sztorc w polewę ciasta: „(...) lukrem-pomadą polać ostygłe ciasto i zanim czekolada stężeje prędko naszpikować migdałami pokrojonymi w cienkie paski”. W naszym przepisie zachowaliśmy ten fragment i zachęcamy do ozdabiania babeczek migdałami w podobny sposób.

Produkty użyte w tym przepisie (3) Kup online

Lista składników 12

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Pamiętaj, żeby jajka miały temperaturę pokojową. Krem nie zważy się, a babeczki czekoladowe pozostaną puszyste.

Komentarze