
Gorąca czekolada – jak ją zrobić?
Masz ochotę na coś słodkiego, kremowego i rozgrzewającego? Rozwiązanie jest tylko jedno: to przepyszna gorąca czekolada. Taka, która rozpływa się w ustach i urzeka aksamitnym smakiem. Pytanie jednak, co zrobić, aby czekolada do picia była gęsta i niesamowicie smaczna? Oto, co zrobić, aby przepis na gorącą czekoladę się udał. Sprawdź nasze wskazówki, aby przekonać się, że wyczarowanie idealnego płynnego deseru jest prostsze niż myślisz!
Czekolada pitna to przysmak, który był znany już setki lat temu. Raczyli się nim Indianie w Ameryce Południowej, skąd czekoladę sprowadziliśmy do Europy. Do dziś nie brakuje miłośników tego napoju, a gorąca czekolada do picia jest serwowana niemal na całym świecie. Możesz się nią uraczyć, odwiedzając jedną z Pijalni Czekolady E.Wedel albo… przyrządzić idealną wersję samodzielnie. Jak to zrobić?
Chcesz dowiedzieć się, jak wyczarować Wedlowską Czekoladę z Advocatem do picia: https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/wedlowska-czekolada-z-advocatem-do-picia/