Przepis na budyń jaglany czekoladowy z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi
0
15 min
4 porcje
Łatwe
Ciasta i desery

Przepis na budyń jaglany czekoladowy z kawałkami czekolady i wiórkami kokosowymi

Czekoladowy budyń jaglany to ciekawa alternatywa dla produktów dostępnych stacjonarnie, w sklepach. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i nie wymaga większych umiejętności kulinarnych.

Produkty użyte w tym przepisie (2) Kup online

Lista składników 6

Przygotowanie

Podobał Ci się ten przepis?

Warto wiedzieć

Czekoladowy budyń jaglany idealnie sprawdzi się w przypadku niezapowiedzianych gości – jego przygotowanie, wraz z ugotowaniem kaszy, nie zajmie Ci więcej niż 30 minut! Zastępując mleko krowie jego roślinnym substytutem i wybierając doskonałej jakości ciemną czekoladę E.Wedel otrzymasz deser wegański i bez laktozy, co dla wielu osób jest niezwykle istotne. Aby czekoladowy budyń jaglany prezentował się efektownie warto udekorować go startą czekoladą i mrożonymi owocami, np. malinami lub jagodami W ten sposób sprawisz, że deser będzie nie tylko pyszny i zdrowy, ale i wyjątkowo estetyczny!

Komentarze